• Home
  • Succesverhalen
"

Aegon helpt met donatie via ITdonations de allerarmsten in India met gratis onderwijs

"
Aegon helpt met donatie via ITdonations de allerarmsten in India met gratis onderwijs
Aegon- Bedrijf plus HCL foundation - Goede doel

Aegon doneert via Stichting ITdonations de restwaarde van haar oude ICT-apparatuur aan de Guindy School in Chennai, India.

 

Op 22 mei overhandigden Aegon’s Koos van der Veen (IT Director) en Kees Jan Stam (Vendor Manager) een cheque met de waarde van € 89.413,25 aan Sudip Lahiri, EVP & Head – Europe, Financial Services and Naresh Narang, Global Client Partner from HCLTech, ten behoeve van deze school. Ook de heer Gince K. Mattam, plaatsvervangend hoofd van de Indiase ambassade in Nederland was hierbij aanwezig. De Guindy School geeft gratis onderwijs aan de armste groepen in de regio. Ze geven les aan kinderen tot 17 jaar om ze voor te bereiden op het hoger onderwijs.

 

Kees Jan Stam: ‘Aegon is er trots om bij te kunnen dragen aan het succes van de Guindy-school. Sinds 2014, toen HCL de school aan ons voorstelde, heeft de school, haar leerlingen en personeel ons aan het hart gelegen. We zien gemotiveerde docenten en leerlingen, wat resulteert in hoge slagingspercentages. Zonder hoger onderwijs is in India de kans op een maatschappelijke carrière nihil, dus een goede start in het schoolleven van een kind daar is onontbeerlijk. We hopen dat de school met dit bedrag nog meer mooie dingen kan doen voor de schooljeugd.’

 

Met eerdere donaties van Aegon aan de Guindy-school (voluit: Lions Club of Guindy Labour Colony High School) zijn een waterzuiveringsinstallatie en een wetenschapslokaal gerealiseerd. Ook hebben Aegon-medewerkers geholpen met het schilderen van de schoolgebouwen.

Aanmelden voor bedrijven
Aanmelden voor goede doelen