Doneer jouw IT-apparatuur op een veilig en verantwoorde manier.

Een eenvoudige aanvulling op je MVO beleid!


ITdonations is een onafhankelijke stichting met als doel het duurzaam en verantwoord afvoeren van IT-apparatuur, tablets en smartphones waarbij de opbrengst naar een door jullie zelf gekozen goed doel gaat. Waarde waarmee je anderen dus kunt helpen.


Afvoeren en doneren van overtollige IT-apparatuur, zoals laptops en pc's, via ITdonations is volkomen veilig. Je ontvangt een dataverwijderings certificaat voor iedere datadrager die wij met Blancco software voor je gewist hebben.

Deze bedrijven gingen je voor:

ITdonations participerende bedrijven die computers doneren

Laat zien dat jullie organisatie MVO echt belangrijk vindt!

Door de restwaarde van jullie oude afgeschreven zakelijke IT-apparatuur te doneren aan een goed doel geven jullie op een eenvoudige en laagdrempelige manier invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 


Laat het zien! Communiceer jullie MVO-donatie met jullie relaties en werknemers. Zo kunnen jullie hen laten zien dat jullieMVO verantwoord ondernemen en teruggeven aan de maatschappij. 

Inspireer je omgeving en wie weet leidt dit tot mooie nieuwe MVO-initiatieven!

Een samenwerking met ITdonations is een aanvulling op jullie MVO beleid en draagt bij aan het sociale en milieubewuste imago van jouw organisatie. ITdonations werkt internationaal en beperkt zich niet tot het ophalen van apparatuur alleen in Nederland

Hoe kun je succesvol zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is onder meer goed voor het imago van het bedrijf. De merkloyaliteit neemt toe en het bedrijf wordt als geloofwaardiger gezien. 


Zorg er wel voor dat het MVO-initiatief oprecht is. Dus doe het niet omdat je als bedrijf alleen publiciteit wilt of een beter imago nastreeft. Doe het omdat je oprecht iets goeds wilt doen voor de maatschappij.  

MVO en goede doelen bepalen aantrekkelijkheid als werkgever

Werkzoekenden kiezen eerder voor een bedrijf dat kan aantonen een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Steeds vaker is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk criterium bij de keuze voor een werkgever. 


Bedrijven die aantonen dat ze zich inzetten voor onze maatschappij zijn aantrekkelijker voor toptalent en kunnen hun werknemers langer behouden.

→ Aanmelden om te doneren


Waarom jouw afgeschreven IT-apparatuur laten afvoeren?

Afgeschreven en gebruikte IT-apparatuur lijkt voor jullie misschien niet zo waardevol. Toch neemt deze apparatuur vaak ongemerkt kostbare ruimte in beslag in jullie datacenter, kantoor of magazijn en het bevat nog bedrijfsgevoelige informatie. 


Het staat je maanden in de weg, de waarde neemt af. 


Toch kan jullie oude hardware nog een aantrekkelijke restwaarde opleveren voor een goed doel naar keuze en het is een prima MVO-initiatief!


Waarom ITdonations?

  • Kosteloos transport bij restwaarde > € 2.000,- (excl. btw)
  • Duidelijke en heldere afvoer/verwerking
  • ANBI-status, geen winstoogmerk
  • Veilige dataverwijdering + certificaat (Blancco)
  • Oude IT-apparatuur wordt zoveel mogelijk opnieuw (circulair!) ingezet
  • AVG/GDPR compliant, sterk verminderd risico op data lekken
  • Asset registratie
  • Extra controle en ondersteuning CMDB
  • ISO9001 -14001, -27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Heb je vragen? Bel ons op 030-248 40 04 of stuur een mail naar info@itdonations.nl

Stichting ITdonations

Celsiusbaan 2A

3439 NC NIEUWEGEIN

Voor vragen:

keurmerken keurmerken keurmerken keurmerken

Afgeschreven IT-apparatuur: Donate IT!

© Stichting ITdonations | Algemene Voorwaarden | Privacy beleid | Jaarverslagen

ITdonations onderdeel van NEG Group