Doneer jullie IT-apparatuur op een veilige en verantwoorde manier.

Een eenvoudige aanvulling op jullie MVO beleid!

ITdonations is een onafhankelijke stichting met als doel het duurzaam en verantwoord afvoeren van IT-apparatuur zoals laptops, pc's, tablets en smartphones waarbij de opbrengst naar een door jullie gekozen goed doel gaat. Waarde waarmee jullie anderen kunnen helpen.


Afvoeren en doneren van overtollige IT-apparatuur, zoals laptops en pc's, via ITdonations is volkomen veilig. Je ontvangt altijd een dataverwijderings certificaat voor iedere datadrager die wij met Blancco software voor je gewist hebben.


Circulaire inzet van gedoneerde hardware, goed voor het milieu

Door werkende IT-apparatuur te doneren dragen jullie ook bij aan een duurzamere economie. IT-apparatuur die opnieuw ingezet wordt zorgt voor een aanzienlijke besparing op onze schaarse grondstoffen!


Een samenwerking met ITdonations is een eenvoudige aanvulling op jullie MVO-beleid en draagt bij aan het sociale en milieubewuste imago van jullie organisatie. ITdonations werkt internationaal en beperkt zich niet tot het ophalen van apparatuur alleen in Nederland.

Laat zien dat jullie MVO echt belangrijk vinden!

Door de restwaarde van jullie oude afgeschreven zakelijke IT-apparatuur te doneren aan een goed doel geven jullie op een eenvoudige en laagdrempelige manier invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 


Laat het zien! Communiceer jullie MVO-donatie met jullie relaties en werknemers. Zo kunnen jullie hen laten zien dat jullie MVO verantwoord ondernemen en teruggeven aan de maatschappij. 

"Inspireer je omgeving en wie weet leidt dit tot mooie nieuwe MVO-initiatieven!"

ANWB doneert IT-apparatuur
Hardware doneren →


Hoe kun je succesvol zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is onder meer goed voor het imago van het bedrijf. De merkloyaliteit neemt toe en het bedrijf wordt als geloofwaardiger gezien. 


Zorg er wel voor dat het MVO-initiatief oprecht is. Dus doe het niet omdat je als bedrijf alleen publiciteit wilt of een beter imago nastreeft. Doe het omdat je oprecht iets goeds wilt doen voor de maatschappij.

MVO en goede doelen bepalen aantrekkelijkheid van werkgever

Werkzoekenden kiezen eerder voor een bedrijf dat kan aantonen een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Steeds vaker is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk criterium bij de keuze voor een werkgever. 


Bedrijven die aantonen dat ze zich inzetten voor onze maatschappij zijn aantrekkelijker voor toptalent en kunnen hun werknemers langer behouden.


Bekijk alle donerende bedrijven


ITdonations donerende bedrijven die jullie voorgingen


Bekijk onze werkwijze


Onze werkwijze


Bekijk alle in te leveren IT-apparatuur


te doneren IT-apparatuur


Waarom jullie afgeschreven IT-apparatuur doneren?

Afgeschreven en gebruikte IT-apparatuur lijkt voor jullie misschien niet zo waardevol. Toch neemt deze apparatuur vaak ongemerkt kostbare ruimte in beslag in jullie datacenter, kantoor of magazijn en het bevat nog bedrijfsgevoelige informatie. 


Het staat je maanden in de weg, de waarde neemt af en vormt een veiligheidsrisico.


Toch kan jullie oude hardware nog een aantrekkelijke restwaarde opleveren voor een goed doel naar keuze en het is een prima MVO-initiatief!

Hardware doneren →

Waarom ITdonations?

  • Gestructureerde en heldere afvoer/verwerking
  • ANBI-status, geen winstoogmerk
  • Veilige dataverwijdering + certificaat (Blancco)
  • Oude IT-apparatuur wordt zoveel mogelijk opnieuw (circulair!) ingezet
  • AVG/GDPR compliant, sterk verminderd risico op data lekken
  • Asset registratie
  • Extra controle en ondersteuning CMDB
  • ISO 9001 -14001, -27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Heeft u vragen? 

Bel Sandra Mulder op 030-248 40 04 of stuur een email naar [email protected]