Over ons

Stichting ITdonations is een initiatief van Gerard Aldus, directeur/DGA van NEG-Group. Hij zag in zijn dagelijkse praktijk dat steeds meer bedrijven en organisaties problemen hadden met het veilig en verantwoord afvoeren van afgeschreven IT-apparatuur. Tegelijkertijd had hij een grote wens om te ondernemen op een manier die ook waardevol is voor de maatschappij. Dat leidde in 2007 tot de oprichting van Stichting ITdonations.


Een belangrijk uitgangspunt van de stichting is dat het op meerdere vlakken waarde creëert. Vanzelfsprekend voor het goede doel, dat met een donatie gesteund wordt. Maar doneren betekent bij ITdonations meer dan alleen een bijdrage leveren. Bedrijven zijn er ook van verzekerd dat hun apparatuur op een 100% veilige en duurzame manier wordt afgevoerd.

MVO makkelijker maken

Stichting ITdonations maakt het zo ook makkelijker voor bedrijven en organisaties om maatschappelijk verantwoord te handelen. En dat op een manier die de eigen bedrijfsvoering ook nog eens optimaliseert.


"Er komt nogal wat kijken bij het vervangen van grote hoeveelheden hardware binnen een bedrijf," vertelt Gerard Aldus. "Wij hebben alle expertise in huis om dit op een veilige en efficiënte manier te faciliteren. Een methode waar zowel het bedrijf als het goede doel voordeel bij hebben."

Al meer dan 3 miljoen gedoneerd

De aanpak van ITdonations is er een die in het bedrijfsleven breed gewaardeerd wordt. Bedrijven en organisaties zoals TomTom, Rituals en FrieslandCampina kiezen voor ITdonations als de partij waar zij de afvoer van hun IT-apparatuur aan toevertrouwen. Bovendien kunnen zij doneren aan een goed doel van hun eigen keuze.


Zo ontvangen initiatieven als KiKa, War Child, Johan Cruyff Foundation en Stichting ALS al donaties via ITdonations. In totaal is op deze manier al meer dan 3 miljoen euro gedoneerd. In 2022 heeft ITdonations het fantastische bedrag van ruim € 175.000,- kunnen doneren aan vele goede doelen!


Stichting ITdonations beschikt over een ANBI-status. Dit houdt in dat ITdonations een algemeen nut beogende instelling is en bij de Belastingdienst bekend staat als goed doel. Bekijk hier alle jaarverslagen.

Onderdeel van Circular IT group

ITdonations is sinds 2022 onderdeel van Circular IT group. Samen met de andere bedrijven binnen de groep maken wij ons hard voor circulaire IT. De groep biedt Circular IT-oplossingen gericht op het verlengen van de levensduur van IT-assets en daarmee het minimaliseren van de negatieve impact van de IT-waardeketen op het milieu en het grondstoffengebruik.

Waarom ITdonations?

  • Duidelijke en heldere afvoer/verwerking
  • Voorkomen van diefstal
  • Dataverwijdering certificaat (Blancco)
  • Flexibel (in alle opzichten)
  • Kosteloze afvoer van IT apparatuur die geen waarde betreft (CRT/kabels etc.)
  • Asset registratie
  • Extra controle en ondersteuning CMDB

Heeft u vragen? 

Bel Sandra Mulder op 030-248 40 04 of stuur een mail naar [email protected]