• Home
  • Succesverhalen
"

Lidl doneert restwaarde oude IT-apparatuur aan Closing the Loop Foundation

"
Lidl doneert restwaarde oude IT-apparatuur aan Closing the Loop Foundation
LIDL- Bedrijf plus Closing the Loop Foundation - Goede doel

Huizen, 18 december 2023 – Lidl heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Ook als het gaat om IT-apparatuur neemt Lidl haar verantwoordelijkheid.

 

Afgelopen jaar heeft Lidl haar overtollige IT-apparatuur door stichting ITdonations veilig en verantwoord laten afvoeren. Na dataverwijdering heeft deze apparatuur waar mogelijk een tweede leven gekregen. De restwaarde ter waarde van € 46.569 die deze apparatuur opleverde heeft Lidl gedoneerd aan het door hun medewerkers gekozen goede doel: Closing the Loop (CTL Foundation).

Impact van e-waste op ons milieu reduceren

René Bout, projectmanager Lidl: “Ook vanuit IT-oogpunt dragen wij ons steentje bij aan duurzaamheid. Onze oude apparatuur krijgt nog een tweede leven, wat een flinke besparing op CO2 oplevert. Tegelijkertijd helpen we met de restwaarde een goed doel, in dit geval CTL Foundation, om de impact van e-waste op ons milieu te reduceren.”


Joost de Kluyver van CTL Foundation: “Met de donatie van Lidl aan onze stichting kunnen we werken aan de bredere en meer impactvolle toepassing van One for One, aan het vergroten van de positieve impact in ontwikkelende landen en aan het bewustzijn in de sector dat afvalreductie concreet, inclusief en positief kan zijn.”

 

Op de foto v.l.n.r.:

Dennis Luijkx, IT-Manager Lidl

Sandra Mulder, stichting ITdonations

Joost de Kluyver, Founder CTL Foundation

René Bout, project manager Lidl

Aanmelden voor bedrijven
Aanmelden voor goede doelen