• Home
  • Succesverhalen
"

AQUON helpt Plastic Soup Surfer met de restwaarde van haar oude IT-apparatuur

"
AQUON helpt Plastic Soup Surfer met de restwaarde van haar oude IT-apparatuur
Aquon Wateronderzoek en advies- Bedrijf plus Plastic Soup surfer - Goede doel

AQUON doneert via Stichting ITdonations de restwaarde van haar oude IT-apparatuur aan Plastic Soup Surfer. Het bedrag van € 1.116,60,- gaat naar de stichting die campagne voert vóór het gebruik van herbruikbare bekers én tegen wegwerpbekers. 


AQUON is partner voor negen waterschappen en hoogheemraadschappen in Midden- en Zuid-Nederland. Het onderzoek van AQUON biedt inzicht in de waterkwaliteit. Hiermee werkt zij samen met de waterschappen aan een gezond en duurzaam waterbeheer. 


Symbool van de wegwerpmaatschappij 
Merijn Tinga, oprichter van Plastic Soup Surfer: "De wegwerpbeker is hét symbool van onze wegwerpmaatschappij: een beker, van plastic of deels van plastic, voor éénmalig gebruik. Je ziet ze overal rondslingeren en de omgeving vervuilen. Surfend van Brussel naar Amsterdam pleit ik voor hergebruik, voor duurzaam gebruik van grondstoffen”. 


Goed water, goed leven 
Dorine Janssen, medewerker Servicedesk ICT bij AQUON is erg blij met het initiatief en de persoonlijke inzet van Merijn. “Met ons onderzoek naar de waterkwaliteit dragen wij bij aan een gezond leefgebied voor flora en fauna. Daarbij zien wij duidelijk de impact van wegwerpplastic op ons water. De missie van de Plastic Soup Surfer sluit daarom perfect aan bij haar eigen motto: goed water is goed leven”. 

Aanmelden voor bedrijven
Aanmelden voor goede doelen