"

ITdonations realiseert recordbedrag aan donaties

"
ITdonations realiseert recordbedrag aan donaties
ITdonations- Bedrijf Oude telefoons Wegenwacht leveren Stichting ALS € 5.000 op ITdonations - Goede doel

Nieuwegein, 14 februari 2019 - Stichting ITdonations heeft in 2018 een recordbedrag van € 414.000,- aan donaties ingezameld. Dit is gerealiseerd door het afvoeren van oude IT-apparatuur en de restwaarde hiervan te doneren aan goede doelen.

Claudia Vink van Stichting ITdonations: “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast en bereidwillig organisaties zijn om een goed doel te steunen. Je hoort steeds vaker dat mensen niet zo snel meer voor elkaar klaarstaan. Juist daarom is het mooi om te zien dat het ook anders kan.”

Ruim € 414.000,- aan overtollige IT-apparatuur in 2018
Sinds 2007 zamelt ITdonations geld in door de restwaarde van afgevoerde IT-apparatuur te doneren aan goede doelen. In totaal werd al meer dan 2 miljoen euro gedoneerd, onder andere door bedrijven als TomTom, Rituals, FrieslandCampina en het UMC Utrecht.

Leon Wildner, teamleider DWO Foundation UMC Utrecht: 'Itdonations voert onze oude it-apparatuur af; de restwaarde komt ten goede aan vrienden van het UMC en WKZ. Hierdoor wordt o.a. medisch onderzoek, innovatie en topzorg mogelijk om ziekten te bestrijden die ons nu nog vaak de baas zijn en worden belangrijke extra’s mogelijk gemaakt voor onze patiënten in het WKZ waardoor een kind zich in het WKZ gewoon kind voelt in plaats van patiënt’.

Goede doelen die donaties ontvangen zijn onder andere War Child, Johan Cruyff Foundation, Stichting ALS en KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Frits Hirschstein, directeur KiKa: “Wij zetten ons in voor de genezing en een ‘vriendelijkere’ behandeling van kinderkanker. Via ITdonations komen we daar steeds dichterbij, een mooi initiatief!”

Circulaire IT als MVO-strategie
De aanpak van ITdonations is onderdeel van wat ook wel circulaire IT genoemd wordt. Oude apparatuur wordt niet zomaar weggegooid, maar bijvoorbeeld opnieuw ingezet binnen het bedrijf. Maar verkoop als refurbished hardware is ook een optie.

De waarde die dat oplevert kan weer terug in het bedrijf of als donatie naar een goed doel. Zo wordt circulaire IT een belangrijke pijler binnen de MVO-strategie van een groeiende groep bedrijven.

Over ITdonations
ITdonations is opgericht in 2007 en is onderdeel van de NEG Group. De stichting is een logisch gevolg van het gedachtengoed van directeur Gerard Aldus. Hij combineerde zijn expertise in het afvoeren van IT-apparatuur met de behoefte om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De NEG Group is kennismarktleider op het gebied van circulaire IT en bestaat uit meerdere labels: value added reseller en logistiek serviceprovider NEG-ITSolutionsStichting ITdonations, logistiek dienstverlener ICTlifecycle en de webshops iUsed en IT-Refurbished.

Aanmelden voor bedrijven
Aanmelden voor goede doelen