Lees meer over dataveiligheid

Over ons

Stichting ITdonations is een initiatief van Gerard Aldus, directeur/DGA van NEG-Group. Hij zag in zijn dagelijkse praktijk dat steeds meer bedrijven en organisaties problemen hadden met het veilig en verantwoord afvoeren van afgeschreven IT-apparatuur. Tegelijkertijd had hij een grote wens om te ondernemen op een manier die ook waardevol is voor de maatschappij. Dat leidde in 2007 tot de oprichting van Stichting ITdonations.

Een belangrijk uitgangspunt van de stichting is dat het op meerdere vlakken waarde creëert. Vanzelfsprekend voor het goede doel, dat met een donatie gesteund wordt. Maar doneren betekent bij ITdonations meer dan alleen een bijdrage leveren. Bedrijven zijn er ook van verzekerd dat hun apparatuur op een 100% veilige en duurzame manier wordt afgevoerd.

MVO makkelijker maken

Stichting ITdonations maakt het zo ook makkelijker voor bedrijven en organisaties om maatschappelijk verantwoord te handelen. En dat op een manier die de eigen bedrijfsvoering ook nog eens optimaliseert.

"Er komt nogal wat kijken bij het vervangen van grote hoeveelheden hardware binnen een bedrijf," vertelt Gerard Aldus. "Wij hebben alle expertise in huis om dit op een veilige en efficiënte manier te faciliteren. Een methode waar zowel het bedrijf als het goede doel voordeel bij hebben."

Al meer dan 2 miljoen gedoneerd

De aanpak van ITdonations is er een die in het bedrijfsleven breed gewaardeerd wordt. Bedrijven en organisaties zoals TomTom, Rituals en FrieslandCampina kiezen voor ITdonations als de partij waar zij de afvoer van hun IT-apparatuur aan toevertrouwen. Bovendien kunnen zij doneren aan een goed doel van hun eigen keuze.

Zo ontvangen initiatieven als War Child, Johan Cruyff Foundation en Stichting ALS al donaties via ITdonations. In totaal is op deze manier al meer dan 2,6 miljoen euro gedoneerd. In 2018 werd zelfs een recordbedrag van € 414.000,- ingezameld door ITdonations.

Jaarverslag 2018

Bekijk hier alle jaarverslagen.

Waarom ITdonations?

  • Kosteloos transport > € 2.000,- (excl. btw)
  • Duidelijke en heldere afvoer/verwerking
  • Voorkomen van diefstal
  • Dataverwijdering certificaat (Blancco)
  • Flexibel (in alle opzichten)
  • Tijdelijke kosteloze opslag
  • Kosteloze afvoer van IT apparatuur die geen waarde betreft (CRT/kabels etc.)
  • Asset registratie
  • Extra controle en ondersteuning CMDB
Bel Claudia Vink op 030-2484004 of stuur een mail naar info@itdonations.nl

Heeft u vragen of is er iets niet duidelijk? Bel Claudia Vink op 030-2484004 of stuur een mail naar info@itdonations.nl

ITdonations 0302484004 info@itdonations.nl www.itdonations.nl
Ravenswade 150G 3439 LD Nieuwegein, Nederland
5.0 sterren - gebaseerd op 1 TrustPilot beoordeling
ITdonations Doneer de restwaarde van uw IT apparatuur aan een goed doel! https://www.itdonations.nl/images/logo-itdonations.svg +31302484004 $$$ Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur,
za-zo gesloten
customer service +31302484004
5.0 sterren - gebaseerd op 1 TrustPilot beoordeling
Ravenswade 150G 3439 LD Nieuwegein, Nederland
customer service +31302484004